Categoriën
Recepten Overzicht

Rengginang

Rengginang

Geplaatst op: 23 jul 2017
Categorie(en): Kue Kue (koekjes)
Tag(s): Kleefrijst

SHARE

Ingrediënten

800 gram kleefrijst
1 theelepel trassi
2 theelepels zout
250 ml water
3 teentjes knoflook
olie om te frituren

Bereiding

Doe de kleefrijst in een bak met water en laat het ongeveer 3 uur weken. Lek de kleefrijst goed uit. De stoompan op het vuur zetten. Als het water kookt, de kleefrijst in de stoompan doen en stomen tot halfgaar (ongeveer in een 0,5 uur). De kleefrijst apart houden. De knoflook goed fijn malen in een vijzel. Vervolgens breng je 250 milliliter water aan de kook. Voeg nu de fijne knoflook, trassi, zout (ongeveer 2 theelepels) toe. Voeg nu de kleefrijst toe aan deze pan en meng goed door elkaar tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. De rijst gaar stomen. Nu vorm je het mengsel tot platte ronde koekjes van ongeveer 4-5 centimeter breed. Laat de rengginang ongeveer een dag drogen. Verhit een wadjan met olie en frituur tot gaar.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (8)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (29)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2000)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1895)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7103)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's