Categoriën
Recepten Overzicht

Sambal goreng boontjes

Geplaatst op: 03 nov 2008
Categorie(en): Vlees & GevogelteGroenten
Tag(s): BoontjesVarkensvlees

SHARE

Ingrediënten:

200 g mager varkensvlees,
500 g sperziebonen,
2 uien,
2 tenen knoflook,
2 lombok merah,
½ eetl. trasi,
1 schijfje laos of ½ theel. poeder,
3 eetl. plantaardige olie,
1 daon salam,
zout,
15 g geconcentreerde santen.

Bereiding:

Snijd het varkensvlees fijn, haal de bonen af, was ze en snijd ze in de lengte door. Pel de uien en het knoflook en snipper deze. Was de lomboks, en snijd ze in stukjes. Maak de ui, het knoflook, de lombok en de trasi fijn in een vijzel of met een staafmixer bv. Meng de laos door de uienmassa heen. Verhit daarna de olie in een wadjan of braadpan en fruit de uienmassa erin aan. Bak het vlees even mee, voeg een scheutje lauw water toe en laat het vlees 5 min. zachtjes stoven. Voeg daarna de sperziebonen toe, en de daon salam en zout naar smaak. Laat het gerecht in nog 10 min. zachtjes gaar worden. Rasp de santen en los deze op in de sambal goreng.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (72)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (56)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2008)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7133)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's