Categoriën
Recepten Overzicht

Gado Gado speciaal

Gado Gado speciaal

Geplaatst op: 18 aug 2010
Categorie(en): Tahoe, Tofoe en TempéEierenGroenten
Tag(s): BoontjesEiTaugé

SHARE

Ingrediënten

tauge
kool
boontjes
kacang
tahu
tempe
kroepoek udang
bawang goreng (fruitjes)
gekookte aardappelen
hardgekookte eieren
tahu goreng
gebraden rode lombok
trassi
zout
suiker
kacang goreng
santen
air asem

Bereiding

De groenten worden halfgaar gekookt. Voor de saus maakt men de kacang goreng met de lomboks, trassi en het zout fijn. Fruit ze in verse klapperolie en voeg hierbij de santen en air asem. De saus mag niet lang koken, deze moet er rood en olieachtig uitzien. Plaats op een diepe schaal eerst de tauge, kool en kacang, hierop de gesneden tahu, aardappelen, eieren, tempe, kroepoek en gebakken uien, dan de saus er overheen. Als men gado-gado pedas wil hebben neem dan een paar theelepels azijn met geraspte lombok rawit er in.

Total: 1 Comment(s)
Unah
  Het is een veelzijdig gerecht waarbij je van alles kunt toevoegen. Zelf vind ik het lekker om hier worteltjes aan toe te voegen.
· reply ·
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's