Categoriën
Recepten Overzicht

Tahoe Telur Bumbu Rujak

Geplaatst op: 26 feb 2009
Categorie(en): Tahoe, Tofoe en TempéEieren
Tag(s): Ei

SHARE

Ingrediënten:

1 blok tahu/tofu
1 sereh stengel
2 jeruk purut blaadjes
250 ml santen
3 eetl olie
6 eieren
water

Bumbu:

5 rode lomboks
6 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1/ theel trasi bakar
2 cm laos
1 theel palmsuiker
1 theel zout

Bereiding:
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook de eieren ongeveer 8 minuten, en laat deze vervolgens afkoelen. Pel de eieren, en snijd de tahu in blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe samen met de sereh en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de tahu, de eieren en de santen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het gaar is en de saus is ingedikt.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's