Categoriën
Ingrediënten

Daun Salam (Salaam blad)

Geplaatst op: 22 jul 2017
Categorie(en): 
Tag(s):

SHARE

Daun salam is het blad van een struik/boom uit de mirtefamilie (Myrtaceae) en dus niks te maken met laurier, waar het vaak mee wordt vergeleken of door wordt vervangen. Typisch ingrediënt uit de Indonesische en Maleische keuken. Het heeft geen uitgesproken smaak, hooguit een beetje citrusachtig en lijkt dus alleen in uiterlijk op laurier.

Total: 0 Comment(s)
Meest bekeken
Ketoembar (korianderzaad) (4504)

Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae).

Kemirinoot (candlenut) (3444)

Een kemerinoot is het vruchtvlees uit de noot van de Aleurites moluccana boom. Lijkt op het eerste gezicht een wat groot uitgevallen hazelnoot. 

Jeruk Limo (citroen) (4378)

Citrus amblycarpa is een struik of groenblijvende, kleine boom van ongeveer 5 meter hoogte.

Djinten (2708)

Het wordt doorgaans in gedroogde vorm gebruikt. De smaak is citroenachtig.

Gula djawa (palmsuiker) (2659)

Gula djawa wordt gewonnen uit palmbomen. Bovenin, op de plek waar de palmboom bloeit, wordt een inkeping gemaakt waaruit dan langzaam sap komt gesijpeld.

Djeroek Poeroet (limoenblaadjes) (2928)

Limoenblad of djeroek poeroet is het donkergroene, glanzende blad van de Kaffir limoen, een struik uit zuidoost Azië.

Djahé (gember) (3474)

Gember is de wortelstok van de tropische plant Zingiber officinale. Samen met knoflook echt een van de basisingrediënten in vele Aziatische keukens.

Daun Salam (Salaam blad) (3378)

Daun salam is het blad van een struik/boom uit de mirtefamilie (Myrtaceae) en dus niks te maken met laurier, waar het vaak mee wordt vergeleken of door wordt vervangen.

Tamarinde (asem) (3545)

Tamarinde komt van de grote peulen (7-20 cm) van de tropische boom Tamarindus indica.

Bawang merah (3461)

Bawang merah wordt in de indonesische keuken gebruikt en is de indonesische benaming voor sjalotten (rode uien).