Categoriën
Nieuwe Recepten
All Posts Term: Rijst
8 post(s) found
  • Ketan

    Ketan

    Ketan rijst is een rijstsoort die is verwant met de Japanse sushi, de Spaanse paella, en de Italiaanse risotto rijstsoorten. Het bevat veel zetmeel van nature waardoor de rijst na het koken erg aan elkaar vast blijft kleven. Daarom wordt deze rijst ook wel kleefrijst genoemd.

    Categorie(en): VegetarischRijst
    Tag(s): Rijst
     7905 |  0
  • Lontong

    Lontong

    Lontong is onmisbaar in de Indonesische keuken en wordt bij veel gerechten gegeten. Je kunt het eten bij de sate of bij de petjel en gado gado, maar ook met vele andere gerechten.

    Categorie(en): VegetarischRijst
    Tag(s): Rijst
     13502 |  3
  • Rijst Koken

    Was de rijst totdat het waswater helder is. Gebruik nooit een emaille pan waar stukjes af zijn (die kunnen, wanneer de rijst zich vastzet op de bodem, verder afbrokkelen).

    Categorie(en): VegetarischRijst
    Tag(s): Rijst
     5996 |  0
Veel bekeken
Nasi Goreng (35759)
Nasi goreng (gebakken rijst) wordt in Indonesië gezien als een nationaal gerecht.
Sambal boedak (5491)

Sambal met ui, knoflook, lomboks, kemiri noten, sereh, salam en djeroek poeroet bladeren.

Nasi Kuning (26639)

Nasi kuning (gele rijst) wordt in Indonesië gegeten bij speciale gelegenheden.

Nasi Tim II (7880)

Een rijst gerecht met kalfsgehakt, gesneden worteltjes en een klein snufje zout.

Ketan (7905)

Ketan rijst is een rijstsoort die is verwant met de Japanse sushi, de Spaanse paella, en de Italiaanse risotto rijstsoorten. Het bevat veel zetmeel van nature waardoor de rijst na het koken erg aan elkaar vast blijft kleven. Daarom wordt deze rijst ook wel kleefrijst genoemd.

Tag's