Categoriën
Nieuwe Recepten

Kue Lapis

Geplaatst op: 27 jun 2009
Categorie(en): Kue Kue (koekjes)
Tag(s):

SHARE

Ingrediënten

350 gr rijstmeel
250 gr suiker
800 ml kokosmelk
1 theel zout
1 zakje vanillesuiker
2 eetl tapiocameel
4 eetl koud water
1 eetl kalkwater
1/4 theel groene levensmiddelenkleurstof
1/4 theel pandan essence

Bereiding

Het kalkwater maak je van 200 ml lauw water te mengen met 1/2 theel kapur sirih pasta. Los vervolgens de suiker, het zout en de vanillesuiker in de kokosmelk op. Verhit het water en voeg daar het tapiocameel toe. Als dit begint te binden dan het mengsel aanlengen met de kokosmelk en het kalkwater. Het mengsel voorzichtig door de rijstmeel roeren totdat er een glad beslag ontstaat.
Verdeel het beslag in tweeën en kleur elk deel apart met een van de kleurstof/pandan essence. Neem een springvorm van 18 cm en bekleed deze met folie.

Verdeel 4 eetl van het witte mengsel over de springvorm en stoom deze in 7 minuten gaar. Dan weer 4 eetl van het groene beslag verdelen en ook deze gaar stomen. Herhaal dit totdat het beslag op is. De laatste laag heeft meer tijd nodig om gaar te worden. Eerst goed laten afkoelen voordat het kan worden aangesneden

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (67)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (56)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2007)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7132)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's