Categoriën
Nieuwe Recepten

Soto ayam

Geplaatst op: 21 aug 2008
Categorie(en): Vlees & GevogelteEierenGroentenSoep
Tag(s): Aardappelen

SHARE

Ingrediënten

1 grote vette kip van 1 ½ tot 2 kg
3 kippenbouillontabletten
6 hardgekookte eieren
400 gram spitskool, groene kool of savooiekool
400 gram Chinese kool
200 gram taugé
1 grote citroen in partjes gesneden
100 ml kokosmelk
2 grote gekookte aardappelen
1 stuk gemberwortel van 100 gram
½ tl peperkorrels
4 sprieten sereh
4 salam blaadjes
4 djeroek poeroet blaadjes
1½ tl koenjit
4 tl laos
4 el gehakte selderij
2 el gehakte bieslook
Zout
10 el gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook

Bereiding

Kook de kip met ruim 2½ liter water, 3 bouillonblokjes, peperkorrels, het gewassen en gespleten stuk gemberwortel, de sereh, salam en djeroek poeroet blaadjes ruim een kwartier. Haal de kip er daarna uit en ontdoe het van het vlees. Laat de botten en de vleugeltjes nog verscheidene uren op de spaarvlam zachtjes trekken. Wrijf 4 el uien met knoflook, koenjit, laos en wat zout tot een brij. Bak deze op in enkele lepels olie en voeg het in kleine stukjes gesneden kippenvlees eraan toe. Bak dit alles tot de kruiden zich met het vlees vermengd hebben en alles er geel uitziet. Bak de rest van de uien knappend bruin en laat ze uitlekken. Kook de eieren in kokend water 10 à 12 minuten, afhankelijk van de grootte, spoel ze af onder de koude kraan, pel ze en halveer ze. Stoom de uiterst fijn gesneden koolsoorten op een zeef boven een pan met een flinke bodem water 3 à 4 minuten en laat ze uitlekken. Maak de taugé schoon, was ze, overgiet ze daarna met kokend water en laat ze uitlekken. Hak of knip de selderij en bieslook zo fijn mogelijk. Doe de kool en taugé, bieslook selderij, eieren, gebakken uien en partjes citroen op schaaltjes en schotels en zet ze op tafel. Week de laksa /- 10 minuten. Breng de bouillon een kwartier voor de maaltijd begint aan de kook. Zeef ze, zet ze weer op en doe er de in stukjes gesneden aardappel en de goed uitgeknepen laksa bij. Voeg er 5 minuten later de kip en kruidenmassa aan toe, draai de vlam laag als alles kookt, laat ze nog kort doorkoken tot de aardappelstukjes Zacht maar niet papperig zijn en het kippenvlees door en door warm is. Dien de soto op in een grote soepterrine.

Total: 1 Comment(s)
Jan
  Blijft toch een van mijn lievelingsgerechten.
· reply ·
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's