Categoriën
Nieuwe Recepten

Sop Tomaat

Geplaatst op: 01 mrt 2009
Categorie(en): VegetarischSoep
Tag(s):

SHARE

Ingrediënten:
10 rijpe tomaten
3 dl water
3dl bouilon
boter
1t knoflook
1 ui

Kruiden:
1 tl peper
1 st laos
1 tl kruidnagelen
1 tl goela djawa (javaanse suiker)
zout

Bereiding:
Dompel de tomaten onder in kokend water tot de velletjes scheuren en ontvel ze. Snijd ze vervolgens fijn. Voeg de tomaten toe aan de bouilon (bij voorkeur kippenbouilon) en laat dit 5-8 minuten sudderen.

Snijd de ui en het knoflook fijn en fruit ze samen met de kruiden in de boter. Voeg ze toe aan de bouilon, tegelijk met het zout.

Zeef de soep, en breng ze daarna opnieuw aan de kook.

Wanneer de soep nog heel even gekookt heeft, is de soep klaar om geserveerd te worden.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's