Categoriën
Nieuwe Recepten

Sambal Terasi

Geplaatst op: 23 aug 2008
Categorie(en): VegetarischSambal
Tag(s):

SHARE

Ingrediënten

10 rode lombok's
1 tomaat
1 middelgrote ui
8 tenen knoflook
4 eetl. plantaardige olie, 1/4 theel. zout
10 gram trasi

Bereiding

Was de lomboks en snijd ze in ringen (of maal ze fijn in een blender/ of vijzel). Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Maak de lomboks, de ui en het knoflook fijn. Verhit de olie in een wadjan en fruit de uienmassa totdat ze een beetje bruin zijn geworden. Voeg dan pas de knoflook, lombok's en de trassi toe en op het laatst de gesneden tomaat en het zout (in totaal ongeveer 3-5 minuten, afhankelijk waarop je kookt).

Neem de pan van het vuur en laat de sambal afkoelen.

 

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (67)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (56)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2007)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7132)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's