Categoriën
Nieuwe Recepten

Gado Gado

Gado Gado

Geplaatst op: 21 jul 2017
Categorie(en): VegetarischGroenten
Tag(s): Boontjes

SHARE

Variant 1

Ingredienten

300 gram boontjes, bloemkool, witte kool, worteltjes, spruitjes
100 gram tauge
1 kleine komkommer
2 middelgrote aardappelen

Saus

2 hardgekookte eieren
2 teentjes knoflook
6 eetlepels pindakaas
1 theelepel suiker
1 fijngestampte lombok
1 laurierblad
stukje citroenschil
1 kopje water
1/2 kopje santen
zout

Bereiding:

Groenten schoonmaken, wassen en kleinsnijden. Alle groenten bijna gaar koken. Tauge wassen en even blancheren. Komkommer in reepjes snijden. Aardappelen koken, in plakjes snijden en in wat olie bakken. Groenten soort bij soort op een platte schaal leggen, daaromheen de aardappelschijfjes en pakjes ei. Alles warm houden.

Voor de saus de knoflook snijden, pindakaas in een pan doen, de suiker er door roeren, alles goed verwarmen en hierin de knoflook verhitten. Peper, laurier en citroenschil er door. Geleidelijk water toevoegen met wat zout. Saus zachtjes door laten koken tot ze goed gebonden is. Voor het opdienen de citroenschil eruit halen met de laurier. De saus over de groenten gieten. Garneren met kroepoek en in bloem gewentelde gebakken uienringen.

 

Variant 2

Ingrediënten

2 hardgekookte eieren
1 schoteltje gesneden kool
een paar soorten bladgroenten
1 komkommer
gebakken stukjes tempe (ongeveer 150 gr)
2 schoteltjes tauge
4 rode uitjes (bawang merah)
kleine ronde kroepoek (blindji)

De eieren pellen en in partjes snijden. Alle bladgroenten even in kokend water dompelen en laten afkoelen. De komkommer in dunne schijfjes snijden. De kroepoek bakken. Uitjes snijden en bakken.

De groenten worden laag om laag in een schotel geschikt en overgoten met gado-gado-saus (zie recept verder). Ter garnering schikt men de schijfjes hardgekookt ei, kleine kroepoeks en de gebakken stukjes tempe eromheen en overstrooit het geheel met de bruin gebakken uitjes.

of

De groentesoorten in een cirkelvorm op een schaal schikken, zo dat de cirkel verdeeld wordt in segmenten met verschillende soorten groenten er in. Ter garnering de schijfjes ei, de stukjes tempe, de kroepoeks en de bruin gebakken uitjes er omheen en overheen schikken en de saus apart geven.

 

Variant 3

Ingredienten

100 gram kool (witte- groene- savooie- spits- of komkommer)
Chinese kool of bloemkool
blok tahoe
100 gram boontjes (princesseboontjes of snijboontjes of heel jonge tuinboontjes)
plak tempe
100 gram taugé
zout
250 gram spinazie (of andijvie of raapsteeltjes)
2 eetlepels gehakte selderij
2 eetlepels bruingebakken uitjes
2 hardgekookte eieren

Bereiding

Maak de groenten schoon. Kook de kool en boontjes. Spoel de taugé even af met kokend water en laat de groenten uitlekken. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de tahoe en tempeh in grove plakken, stoom ze of kook met wat water en weinig zout tot ze gaar zijn. Snijd ze in blokjes van circa 2 cm. Meng de uitgelekte groenten met de uitgelekte tahoe en tempe door elkaar en leg ze op een grote schotel. Bedek ze rondom met plakjes komkommer. Bestrooi ze met gebakken uitjes en de gehakte selderij. Snijd de eieren in partjes en schik deze langs de rand.

Pindasaus voor Gado-Gado

Ingredienten:

1/3 pot pindakaas
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel ketjap
2 a 3 eetlepels azijn
knoflooksap
water
zout

Bereiding
Meng de pindakaas met de sambal, ketjap, azijn en knoflooksap met een stevige houten lepel. Voeg er lepelsgewijs zoveel water aan toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Proeven en eventueel iets meer sambal, ketjap, azijn, zout toevoegen. Eventueel bestrooien met gebakken uitjes.

Tot slot
Giet de nog hete satésaus over de schotel zodat alles bedekt wordt. Maak de schotel af door er wat gekruimelde kroepoek over te strooien.

Total: 1 Comment(s)
Lenny
  ooo.. zo lekker.
· reply ·
Veel bekeken
Maiskoekjes (17)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (33)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2001)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1896)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7105)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's