Categoriën
Nieuwe Recepten

Orek Arak

Geplaatst op: 01 nov 2008
Categorie(en): VegetarischGroenten
Tag(s): BoontjesSpitskool

SHARE

Ingrediënten

200 gr. sperziebonen
1 spitskool
2 teentjes knoflook
3 sjalotten
4 rode lomboks
3 theel. vers geraspte djahé of 1 1/2 theel. djahépoeder
1 theel. trassi
1 theel. gula djawa
150 gr. geraspte kokos
5 blaadjes djeroek poeroet
2 salamblaadjes
2 eetl. azijn

Bereiding

Breek de sperciebonen in kleine stukjes. Kook deze in een beetje water zodat ze net gaar zijn. Snijd de spitskool zonder stronk in kleine stukjes. Blancheer de kool in een vergiet door er kokend water over te gieten en vervolgens goed te laten uitlekken. Snipper de sjalotten fijn. Was de lomboks, verwijder de steeltjes en hak ze fijn. Wrijf de sjalotten, lomboks, knoflook , djahé, trassi en gula djawa tot een brij. Fruit deze in wat hete olie even aan. Zet het vuur laag en voeg de geraspte kokos toe. Giet er een kopje water bij en laat de saus even zachtjes sudderen. Doe er dan de azijn en de djeroek poeroet- en salamblaadjes erbij en voeg de groenten toe. Nog even laten doorsudderen, en klaar is uw gerecht

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's