Categoriën
Nieuwe Recepten

Goeleh Reboeng

Geplaatst op: 05 nov 2008
Categorie(en): Vis & SchaaldierenGroenten
Tag(s): Garnalen

SHARE

Ingrediënten

2 cm. gemberwortel, of 1 theel. poeder,
1 liter santen,
2 cm laos of 1 theel. poeder,
3 blaadjes djeruk perut,
2 uien,
1 theel. asem,
4 teentjes knoflook,
500 gr. bamboespruiten, (uit blik),
2 eetl. olie,
200 gr. gepelde garnalen,
2 theel. koenir,
100 gr. peteh.

Bereiding

Maak de gemberwortel, de laos, en de knoflook fijn in een vijzel, en snij de uien fijn. Bak het kruidenmengsel samen met de 2 eetl. koenir en de 2 eetl. olie in een wadjan voortdurend omscheppend lichtbruin. Schenk de santen in de pan en voeg de djeruk perut, de asem, de kleingesneden bamboespruiten, en de garnalen toe. Breng het geheel aan de kook. Op een laag vuur met de deksel op de pan het gerecht circa 15 min.  zachtjes laten koken. Voeg (eventueel) vlak voor het einde van de kooktijd de peteh toe.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's