Categoriën
Nieuwe Recepten

Acar Sayuran Kuning

Geplaatst op: 11 feb 2009
Categorie(en): VegetarischGroenten
Tag(s): Groene koolKomkommer

SHARE

Ingrediënten

300 gr groene kool
1 komkommer
5 kemiri noten
50 gr tauge
13 sjalotten
6 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 groene lomboks
11 rode rawits
75 ml azijn
5 cm kunyit
2 cm laos
1 serehstengel
2 salamblaadjes
zout naar smaak
1 theel mosterd
150 ml water
2 theel palmsuiker
2 eetl olie

Bereiding

Wrijf of maal de knoflook, de gember, de kunyit, de kemiri en de laos fijn. Snijd vervolgends de sjalotten en de kool in dunne reepjes. De komkommer doormidden snijden en ontpiten, en vervolgens in kleine blokjes snijden. Ontpit de lomboks en snijd deze in reepjes.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook, de gember, de kunyit en de laos voor 2 minuten.

Voeg dan de salam, de sereh, de mosterd, de azijn en het water toe. Als het vocht kookt kunnen de overige ingrediënten worden toegevoegd. Het geheel halfgaar koken, laten afkoelen, end e sereh en de salam verwijderen.

 

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's