Categoriën
Nieuwe Recepten

Toemis kool met ei

Geplaatst op: 25 sep 2008
Categorie(en): EierenGroenten
Tag(s): EiWitte kool

SHARE

Ingredienten:

200 gram kool (witte of Chinese)
2 eieren
2 eetlepels gesnipperde ui
1 of 2 rode Spaanse pepers
1 theelepel laos
1 theelepel djahé
1 salamblaadje
snufje suiker
olie

Bereiding:

Snij de kool in fijne reepjes. Halveer de pepers, verwijder het zaad en snij ze in kleine stukjes. Fruit uien en pepers in een beetje olie. Doe laos, djahé en het salamblaadje erbij, schep goed om en laat 2 minuten zachtjes bakken. Doe de kool erbij en bak op hoog vuur, goed omscheppend, tot de kool zacht is (± 3 min.). Verwijder de salam. Klop de eieren los en giet ze over de kool. Laat het stollen en werk het los als bij een roerei. Voeg een 1/2 kopje water toe en de suiker. Proef voor zout.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (72)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (56)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2008)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7133)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's