Categoriën
Nieuwe Recepten

Atjar Tjampur zoetzuur

Geplaatst op: 01 nov 2008
Categorie(en): VegetarischGroenten
Tag(s): BloemkoolWitte koolWortel

SHARE

Ingrediënten

voor de azijn

2 teentjes knoflook,
3 rode lomboks,
2 theel. fijngemaakte kunjit,
stukje fijngemaakte djahe en 1 lt. witte azijn. 

voor de groenten

100 gr. worteltjes, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden,
100 gr. witte kool, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden,
100 gr. bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes verdeeld,
2 uien in dunne ringen gesneden,
1 grote groene lombok,
beetje zout.
 

Bereiding

Breng in een pan alle ingredienten voor de azijn aan de kook. Laat een paar minuutjes zachtjes koken en daarna helemaal laten afkoelen. Bewaar de kruidige azijn in afgesloten flessen in de   koelkast. Meng de gesneden groenten in een kom met ruim zout. Laat het zout ca. 3 uur intrekken. Spoel de  groenten in een vergiet af met ruim koud water en laat het goed uitlekken. Dep het groentemengsel daarna droog  met bv. keukenpapier. Doe het groentemengsel in een schaal en schenk er zoveel kruidige azijn over dat alles net onderstaat. Bewaar de atjar vervolgens in de koelkast. Na een dag of 5 is de atjar op zijn lekkerst.

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (66)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (52)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2006)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1898)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7129)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's