Categoriën
Nieuwe Recepten

Ajam Boemboe Idjoe

Geplaatst op: 19 jul 2017
Categorie(en): Vlees & Gevogelte
Tag(s):

SHARE

Ingrediënten

4 kippenbouten
1 theel. gula djawa
8 groene lomboks
1/2 theel. koenjit
1 teentje knoflook
2 eetl. plantaardige oliev 2 uien
2 sereh stengels
6 kemirinoten
2 salamblaadjes
1 theel. laos
evt. 1 á 2 eetl. selderie
1 theel. djahé
zout

Bereiding

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Was de lomboks, verwijder de uiteinden, halveer ze en verwijder het zaad en de zaad- lijsten en hak ze fijn. Verwijder de harde bovenkant van de sereh, kneus ze met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.

Wrijf de ui, knoflook, kemirinoten, laos, djahé, gula djawa, en de koenjit fijn in de vijzel.

Verhit de olie in een wok en fruit hier circa 2 minuten het fijngewreven kruidenmengsel onder voortdurend omscheppen. Voeg 1/2 deciliter toe en de de sereh en de salamblaadjes erbij. Maak op smaak met een klein beetje zout. Breng alles al roerend aan de kook. Leg de kip in het vocht en laat het op een matig afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen (Zon- der deksel). Het is de bedoeling dat door het indampen ongeveer 2 deciliter vocht overblijft in de pan. Reken op een suddertijd van circa 40 minuten.

Verwijde de sereh en de salamblaadjes. Schep de inhoud van de wok op een voorverwarmde schaal en strooi eventueel fijngehakte selderie erover. Serveer met drooggekookte rijst, een tomatensalade en een atjar en zet een schaal kroepoek naar keuze op tafel. (Pittig gerecht voor 4 personen).

Total: 0 Comment(s)
Veel bekeken
Maiskoekjes (8)

Lekkere gezonde snack voor bij het eten.

Rengginang (29)

Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes gemaakt van kleefrijst, terasi en knoflook.

Sambal Selderie (2000)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, selderie en citroensap.

Sambal Bieslook (1895)

Sambal met lomboks, knoflook, terasi, bieslook en citroensap.

Boeboer Santen (7103)

Gemaakt van rijst, santen, suiker en een snufje zout.

Tag's